5 styling tips; hoe je eenvoudig je badkamer meer allure kunt geven.

5 styling tips; hoe je eenvoudig je badkamer meer allure kunt geven

Bijna 5 jaar geleden verhuisde ik samen met mijn gezin naar een opknaphuis. In dit huis moest aardig wat gedaan worden. Er moesten veel dingen gebeuren die niet zichtbaar waren, maar wel noodzakelijk om het huis goed op te kunnen bouwen. Tot mijn frustratie als styliste bleef er voor de cosmetische aanpassing in het huis minder budget over en dus ook voor de badkamer. De badkamer is op zich wel ok, heeft hier en daar wat kleine mankementjes en is niet helemaal mijn smaak. Afijn, wellicht herken je dat en is het gewoon nog even geduld hebben om je droombadkamer te kunnen realiseren. Om het geduld wat te verzachten, geef ik je hierbij 5 styling tips hoe je in de tussentijd je niet zo mooie badkamer toch wat meer allure kunt geven. Dit is wat ik met mijn badkamer deed. Je kunt de tips ook ter harte nemen als je wat meer sfeer in je badkamer wilt creëren of geen budget hebt voor een nieuwe badkamer.

Tip 1: Bedenk voor jezelf wat voor soort sfeer je in je badkamer wilt creëren. Bijvoorbeeld: een moderne, botanische, luxe hotelsfeer of een kleurenthema. Dit zijn enkele ideeën die je kunt toepassen om wat meer allure aan je badkamer te geven.Zoek een sfeerbeeld wat je aanspreekt en terug wil zien in je badkamer. Dat geeft wat meer houvast voor de uitwerking.

Tip 2: Met de juiste sfeerkeuze in gedachten, kun je op zoek gaan naar badkameraccessoires die daar mooi bij aansluiten. Denk aan tandenborstelhouder, handdoeken, pedaalemmertje, zeeppompje ect. De badkamer items die niet je stijl zijn en die gemakkelijk te demonteren zijn, zoals bijvoorbeeld een spiegel, kun je vervangen door een mooier exemplaar. Dat doet wonderen! Naast een paar nieuwe badkamer accessoires, kun je ook wat woondecoraties toepassen om de sfeer te versterken en om de badkamerruimte meer aan te kleden. Wellicht heb je nog een paar woondecoratiespullen in je huis staan, die passen bij je nieuwe badkamer sfeer. Kies wel voor vochtbestendige items, dan blijft het langer mooi. Zet het niet te vol en probeer het te beperken tot één plek.

Tip 3: Breng planten aan in je badkamer, ze zijn onmisbaar geworden binnen het interieur. Dus waarom ook niet in je badkamer? Planten hebben een ontspannende werking op je lichaam en geest. Doeltreffend als je een ontspannen sfeer in je badkamer wilt hebben.

Tip 4: Handgrepen vervangen of opleuken zorgt gelijk voor een andere look van je badkamermeubel. Zelf heb ik strookjes leer geknipt en bevestigd met goudkleurige nageltjes.

Tip 5: Opbergmandjes zij ideaal om bepaalde spullen in te clusteren. Tegenwoordig heb je allerlei variaties. Praktische maar ook hele mooie stijlvolle opbergmandjes, die ook nog eens mooi ogen.

Onder deze blog vind je de voor en na foto’s van mijn badkamer. Om mijn badkamer een beetje allure te geven, heb ik gekozen voor de stijl: etnisch chique. Dat is een stijl waarin wereldse invloeden verwerkt zijn. De kleur zwart geeft een strakke en chique uitstraling. Met deze eenvoudige aanpassingen kun je echt een verschil maken in de sfeer van je badkamer. Volg mij op social media en ontdek meer styling inspiratie.